ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Înțelegem că zborul cu parapanta poate ridica unele întrebări.
Mai jos găsiți o listă de întrebări frecvente și răspunsurile corespunzătoare:
(si in plus, daca mai aveti intrebari, sunati!!!)

În principal în Iași, cu punctul de pornire din Belcești, sau in Delta Moldovei, dar se pot organiza la cerere, pentru grupuri mari de team building, și în alte zone.

Cu motoparapanta (triciclul) se poate zbura deasupra orașului și vei putea surprinde imagini inedite, care îți vor capta atenția si te vor umple de bucurie. 

Zborul cu parapanta este considerat o activitate sigură atunci când este efectuat cu un pilot experimentat și în condiții meteorologice favorabile. Instrucția adecvată și echipamentul de siguranță corespunzător contribuie și ele la asigurarea siguranței.

Este normal să ai ceva emoții, mai ales dacă este primul tău zbor, dar imediat ce te vei ridica în aer vei uita de toate problemele, de frică, și te vei bucura de aventura la care participi. Piloții au multă experiență în spate și îți vor oferi protecție pe tot parcursul evenimentului, așa că nu ai de ce să îți faci griji. Vei trăi momente de neuitat și cu siguranță îți vei dori să le retrăiești. Este un moment doar al tău, fără grijile cotidiene, fără stres, fără probleme de serviciu, un timp pentru meditatie, pentru relaxare, pentru bucurie, pentru încărcarea bateriilor.

Dacă ai frică de înălțime, zborul cu parapanta poate fi o experiență terapeutică, oferindu-ți o senzație controlată de libertate și aventură. Pilotul experimentat va fi alături de tine pentru a-ți oferi confort și siguranță pe tot parcursul zborului.

Zborul cu parapanta nu necesită o condiție fizică excepțională. Cu toate acestea, trebuie să fii într-o stare de sănătate suficient de bună pentru a face față efortului fizic minim implicat în decolare și aterizare.

Sunt două variante pe care le poți lua în calcul - fie îți este indiferentă data și vrei ca pilotul să te programeze în prima zi disponibilă, fie, dacă ai un eveniment important precum o anivesare, o cerere în căsătorie, un cadou etc., vei suna pilotul să stabilești data și se confirmă cu 2 zile înainte pentru a vedea dacă vremea este favorabilă.

Dacă vrei să faci un cadou inedit pentru o persoană dragă, trebuie sa contactezi firma și vei primi un voucher, personalizat, pe care poți să îl oferi când sărbătoriți evenimentul.

Când ajungi la punctul de plecare vei fi instruit despre ceea ce ai de făcut la decolare și aterizare, în rest doar te bucuri de zbor, pilotul are grijă de toate.

Poți să vii direct de la muncă sau de pe stradă, nu ai nevoie de un echipament special, doar să ai încălțaminte comodă, fără toc. Echipamentul este pus în totalitate la dispoziție de către organizatori, tu doar te bucuri de această aventură.
În plus, trebuie să știi că tot echipamentul pus la dispoziție este profesional și omologat, pentru a fi in siguranță pe timpul zborului, dar și confortabil.

Este doar un maxim de până la 130 de kg, minim de peste 0,5 kg. Chiar dacă ești o persoană mai plinuță nu trebuie sa te privezi de distracție, iar zborul în tandem cu parapanta este o experiență de neuitat pentru fiecare participant. Recent am zburat cu o persoana de 148 de kg. 

Nu există limită de vârstă, doar pasiune și dorință. Copii trebuie să aibă peste 5 ani pentru a se putea bucura de experiența inedită la care participă și până la 18 ani au nevoie de acordul părinților. Bunicii care însoțesc nepoții pot beneficia și ei de această aventură, indiferent de vârstă, doar să fie persoane active.

Poți să zbori în orice perioadă a anului, fiecare anotimp având frumusețile lui, în orice zi din săptămână, de la răsărit până la apus. Pilotul va verifica timpul probabil cu două zile înainte, dar, dacă vremea de pe teren nu corespund cu prognoza, este posibil ca zborul sa fie amânat, grija pentru siguranța ta fiind pe primul loc.

Parapantismul nu mai este considerat un sport extrem, fiind bine pus la punct, cu reguli stricte, ce măresc gradul de siguranță al beneficiarului.

Nu puține au fost persoanele care la finalul zborului s-au simțit pline de încredere și cu stima de sine crescută, exprimându-se astfel:
Dacă am făcut asta pot să fac orice.

ro_RORO
Scroll to Top